Главна / Друштво / Значајни инфрастуктурни пројекти на територији општине Грачаница

Значајни инфрастуктурни пројекти на територији општине Грачаница

На територији општине Грачаница у текућој години реализује се више значајних капиталних и инфраструктурних пројеката. По вредности, обиму и динамици рада један од таквних  је изградња нове водоводне мреже.

„Многе улице у Грачаници су раскопане због радова и многи људи су нестрпљиви због тога, али ја бих замолио све да ипак буду стрпљиви јер је резултат тих радова велика ствар за нашу општину. Надам се да након тога нећемо више имати проблема са водоснабдевањем“, казао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Од грађевинских објеката велику инвестицију представља изградња новог обданиша у центру Грачанице, али нису занемарљиви и радови на стамбеним и школским зградама.

„Ове године планирамо изградњу још осам станова, а ускоро завршавамо 36 станова у Грачаници. Почели смо нову школу у Сувом Долу, а радимо и на реконструкцији школе у Лапљем Селу“, казао је Поповић.

У Лапљем Селу, где се очекује да буде отворен нови средњошколски центар, кренуло се и са првом фазом регулације реке, која је због загађења у овом месту стварала велике проблеме мештанима.

„Реконструисаћемо корито реке у Лапљем Селу и Грачаници, а изградњом лагуна решићемо дугогодишњи проблем, који је река стварала  мештанима  Лапљег Села“ , поручио је Поповић.

Пред Дан општине Грачаница, који се обележава сутра, у локалној самоуправи истичу да се већ ради на пројектном планирању за 2021.годину са циљем да кроз наствак улагања Грачаница добије изглед урбане средине.

Check Also

Епидемиолошка ситуација на централном Космету релативно стабилна

Епидемиолошка ситуација на централном Космету је релативно стабилна. КБЦ-Приштина у Грачаници опремљен је и спреман …