Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Доста постављања нових услова

Дачић: Доста постављања нових услова

dacicПремијер Србије Ивица Дачић позвао је државе ЕУ да престану да постављају нове услове у вези са спорним питањем Косова, у тренутку када Србија треба да званично отвори преговоре о чланству у Унији.

“Не тражимо никакве привилегије; једина ствар коју тражимо јесте да се не постављају нови услови, поврх критеријума и услова који су већ постављени”, рекао је Дачић у интервјуу Агенцији Франс прес.
“Непрестално се суочавамо с проблемом померања циљева – никад не знамо где је линија која означава крај трке”, казао је премијер Србије, оптуживши “неке државе чланице” за постављање нових захтева.

Напомињући да је за учеснике скупа “Инвестициони дан Србије” у Лондону напредак ка чланству у ЕУ предуслов за улагање, Дачић је истакао да најважније питање у преговорима Србије о чланству у ЕУ неће бити неко унутрашње питање, већ Косово”.

“Из тог разлога, морамо увек да имамо у виду да треба да радимо на нормализацији односа (с Приштином), као и на имплементацији споразума подстигнутих у Бриселу”, рекао је он.

Дачић је истовремено оценио да Срби на Косову треба да гласају на предстојећим изборима, “не да би помогли Приштини, већ да би изабрали власт која ће бити легална и легитимна и коју ће признати Београд, Приштина и Брисел”.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …