Главна / Вести / Косово и Метохија / Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Потписивањем економског споразума у Вашингтону, Београд и Приштина, односно њихови лидери, показали су да нису “закључани у прошлости”, већ да гледају у будућност и да раде за народ, изјавио је данас извршни директор америчке Међународне развојне финансијске корпорације, ДФЦ, Адам Болер.

Након потписивања Заједничке изјаве са премијерком Србије Аном Брнабић у Палати Србија, којом је озваничено отварање канцеларије ДФЦ у Београду, Болер је истакао да отварање те канцеларије није “симболично”, већ да је она отворена да траје и да је њен интерес да пословно спаја регион.

“Лидери Београда и Приштине су се опредеили за народ, за послове, за отварање радних места, а не за политичке поделе”, рекао је Болер.

Указао је да реализација Споразума из Вашингтона долази само две недеље након потписивања и истакао да данас у Београду није само делегација ДФЦ, већ још пет америчких владиних агенција, које заједно представљају највећу економску моћ америчке владе.

Болер је истакао да је ДФЦ веома посвећен послу у региону, јер, како наводи, заједно са америчком владом верује у снагу и промену региона.

Најавио је да ће нови директор канцеларије ДФЦ у Београду бити Џон Јовановић за којег је рекао да је амерички патриота, али и поносан што су му родитељи пореклом из овог региона.

“Јовановић ће предводити наше напоре у овој земљи и ширем региону”, рекао је Болер.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Регионална компанија Водовод: Грачаница сутра без воде од 10-18 часова

Сутра, почевши од 10:00-18:00 часова, без снабдевања пијаћом водом остаће, Грачаница са селима, Aјвалија и …