Главна / Друштво / У ПУ „Ђурђевак“ сваким даном борави све више деце

У ПУ „Ђурђевак“ сваким даном борави све више деце

Боравак деце у ПУ „Ђурђевак“ у Грачаници организује се без проблема, сваким даном је све више деце  и ситуација се полако враћа у нормалу, истакла је, гостујући у Јутарњем програму, директорица ове установе Радица Парлић.

„ Наша установа се у претходном периоду прилагодила актуелној епидемиолошкој ситуацији и ми смо рад са децом организовали на даљину. Деца су показала интересовање и за тај вид наставе, али су се неизмерно обрадовала када су се нашла у својим учионицама и вртићу“, казала је Парлићева.

Она је истакла да се боравак деце у овој установи спроводи уз поштовање свих мера превенције у складу са препорукама министарства и струке.

„На улазу у свим зградама наше установе имамо средство за дезинфекцију, родитељи носе маске, а деца немају ту обавезу, јер ми у вртићу имамо групе од јаслица па до најстаријих малишана- предшколаца. Од почетка недеље број деце се сваким даном повећава и ми смо, као и деца,  веома срећни због тога“, казала је Парлићева и додала да су васпитачи спремни за све моделе наставе у складу са развојем епидемиолошке ситуације.

У предшколској установи „Ђурђевак“ свакодневно борави више од 500 деце, а како би имали боље услове за боравак и учење, општина Грачаница је почетком месеца започела нову савремену  зграду од 1400 квадрата намењену овој установи, која би требало да буде завршена до краја следеће године.

Check Also

Епидемиолошка ситуација на централном Космету релативно стабилна

Епидемиолошка ситуација на централном Космету је релативно стабилна. КБЦ-Приштина у Грачаници опремљен је и спреман …