Главна / Вести / Косово и Метохија / Рикало: ЕУ и ОЕБС да изврше притисак на Приштину

Рикало: ЕУ и ОЕБС да изврше притисак на Приштину

nenad_rikaloПредставници ЕУ и ОЕБС преузели су на себе да реше неправилности које форсира Приштина и тиме крши Бриселски споразум, рекао је члан ЦИК Ненад Рикало.

Некоректно је да се Приштина тако поставља јер добро знају сви чланови преговарачког тима шта је договарано у Бриселу”, навео је.

Председница ЦИК Ваљдета Дака је, како је пренео албански портал Лајми.нет, одбацила могућност да лого републике Косово буде скинут са гласачког материјала, наводећи да више није могућ никакав компромис што се тиче изборног материјала.

Реагујући на овакав став, Рикало је казао да ће у току дана бити познато да ли је изборни материјал за локалне изборе 3. новембра статусно неутралан како предвиђа Бриселски споразум.

Он је додао да ће делегација Србије, предвођена саветником председника Србије Томислава Николића, Марком Ђурићем сутра у Бриселу настојати да постигне договор о свим нерешеним питањима у вези са изборима.

Рикало као проблем наводи и бирачке спискове и објашњава да је, између осталог, одбијено и више од 30.000 захтева расељених Срба који имају пуно право да 3. новембра буду на биралиштима.

Check Also

Ракић преузео дужност министра администрације и локалне самоуправе

Након јучерашњег изгласавања нове Владе у Приштини председник Српске листе Горан Ракић преузео је дужност …