Главна / Вести / Србија / Вучић: Са Ердоганом одличан разговор о свим важним темама

Вучић: Са Ердоганом одличан разговор о свим важним темама

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, кога сматра пријатељем Србије, имао одличан разговор о свим важним темама.

Вучић је навео да је тражио разумевање за српску позицију и да је Ердоган показао велико поштовање за Србију.

“Ако погледате где смо све били у последњих месец дана, види се једна жива активност, велика борба у тешким условима да сачувамо нашу економију”, написао је Вучић на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав” након састанка са Ердоганом у Истанбулу.

Вучић је навео да је са Ердоганом разговарао о политичкој сарадњи, инфраструктурним пројектима, индустријској зони која ће бити једна од две или три најбоље у свету и која би требало да буде направљена на територији Војводине.

“То би био подстицај за раст наше економије. Разговарали смо и о регионалним односима, како можемо да чувамо мир и стабилност, као и о нашој сарадњи у међународним организацијама и институцијама”, истакао је Вучић.

Тражимо додатно земљиште за индустријске зоне…

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у Србији готово да више нема простора за индустријске зоне и најавио да ће у наредном периоду то питање бити у фокусу, како би се Србија реиндустријализовала и привукла инвеститоре из Турске, Немачке и осталих земаља.

Вучић је из Истанбула поручио и да је Србија у последње три године економски најбрже напредовала у Европи и истакао да је уверен ће на крају јануара идуће године бити у прве три европске земље по стопи раста.

“Да вам је то неко говорио пре 10, 15 или 30 година, нико не би веровао, зато је нервоза код многих, јер је Србија успела све оно што су многи мислили да никада неће”, рекао је Вучић.

Поновио је да је са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом разговарао о отварању српско-турске индустријске зоне у Србији, у којој би пословале заједничке компаније.

“Индустријска зона значи – довођење великог броја турских компанија, да им ту буде седиште и да одатле почну да раде, да ту производе и пружају услуге, Србија би постала њихова домицијална земља, а то је огромна ствар за Србију”, навео је Вучић.

Додао је да је у нашој земљи проблем што смо у дефициту са земљиштем за индустријске зоне и навео пример да је у читавом северу Бачке индустријска зона заузета у потпуности.

“Ми више немамо простора у индустријским зонама у многим градовима у Србији, сада ћемо морати да налазимо нову земљу да бисмо реиндустријализовали земљу у потпуности”, истакао је Вучић.

Председник је истакао да је жеља да се привуку најбоље турске, немачке и све друге инвеститоре, јер су инвестиције, наглашава, начин да Србија даље економски јача.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Посланици са КиМ носе маске са амблемом ЗСО

Посланици у Скупштини Србије са Косова и Метохије на данашњој седници, на којој треба да …