Главна / Вести / Србија / Чадеж: Први долари стижу већ у новембру

Чадеж: Први долари стижу већ у новембру

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да је отварањем регионалне канцеларије Међународне финансијске развојне корпорације (ДФЦ) у Београду практично почела реализација вашингтонског споразума о нормализацији економских односа Београда и Приштине.

“То ће привреди врло брзо донети видљиве, конкретне користи. Прва средства из америчких фондова, како је најваљено, могла би да буду на располагању већ крајем новембра. И то онима којима су у овом тренутку најпотребнија – малим и средњим предузећима”, рекао је Чадеж у интервјуу за Новости.

На питање да ли је утаначено све око отварања представништва ПКС у Јерусалиму, Чадеж је одговорио да ће простор у јерусалимском Маргалит стартап ситију ПКС бити на располагању од 1. октобра.

“С Владом Србије убрзано радимо на прецизирању свих формално-правних и техничких детаља и спорвођењу потребних процедура за отварање заједничке канцеларије која ће се бавити развојем економских веза са Израелом, посебно сардање у области иновација”, рекао је Чадеж.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петар Петковић са амбасадором Краљевине Норвешке о току дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке …