Главна / Вести / Косово и Метохија / Ректор Здравко Витошевић: У овој школској години систем мешовитог учења

Ректор Здравко Витошевић: У овој школској години систем мешовитог учења

Проф. др Здравко Витошевић, ректор Универзитета у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици рекао је гостујујући у Јутарњем програму РТС да ће ова школска година почети као 51. година постојања тог Универзитета.

Истакао је да је у односу на прошлу годину повећан упис студената за 10 посто, и да је факултет уписао 1017 бруцоша.

Оценио је и да су се студенти већ навикли на могућност коришћења електронске учионице и похађања онлајн наставе.

Витошевић је саопштио је да је Конференција универзитета Србије на свом ректорском колегијуму донела одлуку да и у законску регулативу уђе могућност мешовитог учења.

“Сенат Универзитета у Приштини је донео одлуку да ова школска година буде мешовитог учења. Увешћемо бруцоше у академски живот”, навео је ректор.

Одлучили су да прва предавања за бруцоше буду уживо, тако што ће студенте поделити на мање студијске групе па ће они имати могућност, како је рекао професор, “да осете тај академски живот и извесну посвећеност”.

Такође, и све неопходне вежбе студенти ће изводити уживо, рекао је професор.

Они који студирају већ имају искуства с тим.

“Ми имамо статистичке податке колико су старији студенти задовољни, посвећени својим студијским програмима. А имамо и прве резултате. И морам да кажем да се резултати не разликују много од статистичких података. Остварени резултат показује да су студенти били задовољни посвећеношу професора и времену издвојеним за њих”, нагласио је Витошевић.

Објаснио је и да ће се приликом смештаја и доласка на факултет студентима мерити температура и да ће се, ако се анализом утврди да је студент био позитиван, издвајати читава група.

“Покрајински завод за јавно здраље у Косовској митровици има пи-си-ар лабораторију која ће почети са радом за две недеље, где ће узорци одмах ићи на анализу и у току дана имамо резултате”, рекао је ректор Универзитета у Приштини.

Check Also

Вучић: Биће више од 1.200 заражених,санкције за непоштовање мера

Данас је свакако најтежи дан за Србију по броју новозаражених, којих ће, без сумње, бити …