Главна / Друштво / Напад на српско дете код Обилића, родитељи сумњају на покушај отмице
Foto: RTS

Напад на српско дете код Обилића, родитељи сумњају на покушај отмице

Foto: RTS

Непознате особе физички су данас напале дечака Мартина Вуксановића у селу Племетини код Обилића, који се из школе враћао кући. Његов отац Предраг сумња да се ради о покушају отмице.

Предраг Вуксановић је РТС-у пренео да се напад догодио на путу од Племетине према суседном селу Прилужје, када се његов син, ученик трећег разреда, враћао из школе кући.

“Мог сина је кући допратио комшија у чије је двориште успео да побегне, када се отрго из руку особе која је покушала да га увуче у аутомобил. Из “аудија” црвене боје, непозната особа је отворила врата и руком дохватила Мартина. На срећу, успео је да побегне и заштиту потражи у првом дворишту”, испиричао је Предраг Вуксановић.

Каже да не зна ко су особе из аутомобила, али да су их људи из села приметили како одлазе у суседно село Хамидија, у којем нема Срба.

Вуксановић је случај пријавио полицији, чији су припадници били у Племетини и након што их је упознао са инцидентом, отишли.

Не зна да ли ће да покрену истрагу и организују потрагу, наводећи пример од пре шест месеци када је на истом путу нападнут и његов старији син, и да о том инциденту нема никакву повратну информацију.

У Племетини живи стотинак српских домаћинстава. Са Србима који су остали да живе у Прилужју, Бабином Мосту, Грацу, чине компактну српску средину на подручју између Косовске Митровице и Приштине, а у залеђини су окружени албанским становништвом.

Извор: РТС

Check Also

Хуманитарни базар жена са Косова сутра у Београду, помоћ за малог Вуксана

Хуманитарни базар, који је група жена волонтера недавно организовала на четири локације на Косову, у …