Главна / Култура / Иван Стојковић: Све је спремно за одржавање фестивала средњовековне музике Медимус

Иван Стојковић: Све је спремно за одржавање фестивала средњовековне музике Медимус

Пети по реду, Фестивал средњовековне музике Медимус биће одржан 3. и 4. октобра ове године у Призрену, међутим, за разлику од претходних година када је фестивал одржаван у атријуму цркве Светог Ђорђа, овогодишњи Медимус биће одржан у порти манастира Светих Архангела.

По речима Ивана Стојковића из Дома културе у Грачаници, фестивал ће бити одржан уз поштовање свих прописаних норми у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, а у две вечери трајања фестивала наступиће Браћа Теофиловић, Марија Бергам, оркестар средњовековне музике Медимус и Хор призренске Богословије.

– Трудићемо се да фестивал одржимо по свим прописаним нормама и због тога ће ове године Медимус бити одржан на већем простору, како не би долазило до стварања превелике гужве, а све посетиоце замолићемо да носе маске и поштују мере – каже за програм РТВ Грачаница Иван Стојковић.

Фестивал Медимус, за све оне који не могу лично да присуствују, биће уживо преношен на Фејсбук страници Дома културе.

Стојковић наглашава и да Дом културе након дуже паузе почиње поново са радом. Ради се о ограниченом броју посетилаца, али ће ова установа моћи да организује културно-уметничке програме. Већ следеће недеље почеће са радом и биоскоп и то са две премијерне пројекције.

 

Check Also

Петар Петковић са амбасадором Краљевине Норвешке о току дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке …