Главна / Вести / Косово и Метохија / У Племетини нарушена безбедносна ситуација након покушаја отмице осмогодишњег дечака

У Племетини нарушена безбедносна ситуација након покушаја отмице осмогодишњег дечака

Осмогодишњег дечака у селу Племетина код Обилића, непознате особе покушале су да киднапују на путу од школе до куће, потврдио је, за РТВ Грачаница, отац детета Предраг Вуксановић.

„Када се мој син јуче око 13 часова враћао из школе , на путу Прилужје-Племетина стао је црвени ауто и људи који су били у њему позвали су га да га повезу кући. Међутим, како дете није познавало дотичне особе и одбило је да уђе у ауто они су га ухватили за руку и покушали да га повуку. На срећу, он се истргао и утрчао у двориште комшије“, казао је отац детета и додао да је дете било веома узрујано, као и комшија који га је касније отпратио до куће.

Вуксановић, који је случај пријавио полицији, истиче да му непознате особе већ трећи пут пресрећу децу по повратку из школе.

Безбедносна ситуација у покрајини у последње време није баш најбоља, истакао је потпредседник Српске листе Срђан Поповић.

„Сви смо очекивали да ће се безбедносна ситуација поправити после потписивања споразума у Вашингтону и преговора одржаних у Бриселу, али се то још увек не дешава и забрињава чињеница што се починиоци не проналазе и не кажњавају“, нагласио је Поповић.

У Племетини има више од 250 српских и неалбанских породица, али је безбедност у овом селу последњих дана нарушена, истакао је за РТВ Грачаница председник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић и додао да је потребније веће присуство полиције, као и расветљавање бројних крађа у том селу.

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …