Главна / Вести / Косово и Метохија / Нова филмска остварења у биоскопу у Грачаници

Нова филмска остварења у биоскопу у Грачаници

Након шест месеци  паузе  због коронавируса у Грачаници је поново почео са радом биоскоп. Бобан Јевтић из Дома културе Грачаница рекао је у јутарњем РТВ Грачаница да је биоскоп почео са радом од прошлог четвртка,  са свим препорученим мерама епидемиолога, а то је држање дистанце, ношење маски и мерење температуре.

“Поштујемо све мере предострожности , бринемо за здравље наших суграђана и   трудимо се да посетиоци биоскопа у Грачаници погледају сва нова филмска остварења.Током октобра љубитељи филма премијерно ће моћи у Грачаници да погледају домаћа и страна остварења из света филма из 2020. године. Један од најтраженијих филмова је „ Хотел Београд“ и премијера је била заказана за март,  али је уследила забрана окупљања због коронавируса, па ће све продате карте посетиоци моћи да искористе крајем октобра,  када ће премијерно бити приказан овај филм“.

Јевтић је најавио  филмски фестивал „Косово и Метохија“, који се одржава четврту годину за редом у Грачаници.

„Навикли смо да овај фестивал буде одржан током  децембра, али пошто се најављује нови талас епидемије коронавируса,одлучили смо да фестивал одржимо у новембру. Публика ће и ту уживати у нова филмска домаћа и светска остварења“, казао  је Јевтић.

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …