Главна / Култура / Приштинско позориште обележава 72 године постојања и отвара јесењу сезону

Приштинско позориште обележава 72 године постојања и отвара јесењу сезону

Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници играњем Гогољеве Женидбе, сутра ће свечано отворити јесењу сезону и обележити 72 године постојања.

„Након вишемесечне паузе, нашом најигранијом представном започињемо јесењу сезону и прославаљамо Дан нашег позоришта, који ћемо обележити низом догађаја у току сутрашњег дана“, истакао је гостујући у Јутарњем програму Предраг Радоњић, директор НПП.

Он је нагласио да су глумци једва дочекали да се поново врате грачаничкој сцени и да публику очекује богата јесења сезона, уколико то дозволе епидемиолошки услови.

„Када су мере превенције од Ковида 19 у питању, ми ћемо испоштовати све препоруке надлежних и сада ћемо имати дупло мање публике у сали, јер ће по једно место бити празно. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација бити стабилна и да ћемо моћи да реализујемо све планове за јесењу сеону“, казао је Радоњић.

Глумци приштинског народног позоришта ће у новембру премијерно извести две представе „Рибарске свађе“ Карла Голдонија у режији Милана Караџића и „Антигона“ коју ће режирати Ненад Тодоровић.

Check Also

“Књижевни џем сешн” Иване Вановац: Врхунац културног израза је способност да волиш

Промоција књиге „Књижевни џем сешн“ новинарке Иване Вановац одржана је синоћ у Приватном културном центру …