Главна / Друштво / Поповић обишао предшколце Ђурђевка, поводом Дечије недеље

Поповић обишао предшколце Ђурђевка, поводом Дечије недеље

Поводом Дечије недеље председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорка образовања Бранкица Ничић обишли су данас предшколце  ПУ “Ђурђевак” у Грачаници и обрадовали их слаткишима.

 Поповића су васпитачи и директорка обданишта Радица Парлић  упознали са условима рада ПУ „Ђурђевак“, а  малишани су председнику општине Грачаница уручили  своје цртеже, као знак захвалности за пажњу и добру сарадњу, која постојим између ове две институције.

Он је  честитао  малишанима Дечију недељу и поручио да су деца наша будућност и да ће учинити све да деца на територији општине Грачаница имају све услове, које имају и сва деца у централној Србији.

Учитељица Снежана Крњајић прочитала је писмо које су деца написала председнику општине у коме  су деца тражила само да се очисти и уреди парк и летњиковац иза школе,  како би они слободно и безбедно могли да се играју, што је Поповић подржао и обећао да ће малишани имати сигурну и здраву околину, како би се слободно играли и уживали у детињству.

” Општина ће засигурно радити у интересу наше деце и један од доказа је то што радимо на изградњи потпуно новог обданишта, а засигурно нећемо стати на томе.  Имамо у плану да сва обданишта на територијиј општине Грачаница обезбедимо са адекватном опремом јер су наша деца наша будућност“, казао је Поповић.

Он је нагласио да смо последњих дана,  на жалост,  сведоци  немилих сцена које се дешавају, попут инцидента у Доњој Брњици, Племетини и Бабином Мосту,  али и да ће учинити све да се ови инциденти  реше на прави начин и да једноствано сви имамо безбедну околину и да се осећамо безбедно.

“Надам се да у будућности нећемо имати такве случајеве“, додао је  Поповић.

Директорица предшколске установе„Ђуређевак“ Радица Парлић зхвалила се председнику на посети и истакла да је Општина Грачаница увек ту када је потребна помоћ у свему.

„Надам се да ће председник изаћи у сусрет  и  да не тражимо много, јер јако је битно да деца бораве напољу у наравно здравој и чистој средини. Са председником општине смо и раније имали добру сарадњу, а надам се да ће се тако наставити и у будућности“, рекла је директорива Парлић.

Она је истакла да  су деца ПУ “Ђурђевак”имала неколикло активности током ове недеље, попут  обиласка „Улпијане“, одлазак у биоскоп, читање дечијих права, а да ће сутра  бити организован маскембал.

Дечија недеља под слоганом „ Само подељена срећа два пута је већа“ обележава се у првој недељи октобра, различитим активностима у циљу скретања пажње јавности на права и потребе деце.

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …