Главна / Друштво / Хуманитарина акција за лечење Ивана Васића – “Да нас тата опет види”

Хуманитарина акција за лечење Ивана Васића – “Да нас тата опет види”

У Грачаници је данас одржана још једна хуманитарна акција за Ивана Васића,  који је сплетом несрећних околности остао без вида. Хуманитарни базар под слоганом “Да нас тата опет види” окупио је бројне локалне произвођаче домаћих рукотворина, слаткиша и сланиша.

“Одлучили смо да организујемо базар како би помогли Ивану Васићу који је остао без вида. Њему је за сваки захват потребно више од 5.500 евра, тако сам и дошла на идеју да организујемо ову акцију. Позвала сам многе жене а оне су се све одазвале, сад остаје да видимо како ће продаја да протекне и колико ће се њих одазвати,” каже организатор хуманитарног базара Драгана Маринковић.

За РТВ Грачаница говорио је и Иван Васић који се синоћ вратио из града Уфа у Русији у коме је имао већ два захвата.

“У среду и петак су лекари урадили два захвата, рекли су ми да шанса постоји и да се надам најбољем јер су та два захвата успешно урађена. Ефекат ових опрецаија је видљив тек након пар месеци. Трудим се да будем позитиван, да будем у друштву људи и надам се најбољем,” рекао је Иван Васић.

Васић је искористио прилику да се захвали свима који су подржали акцију, организаторима и својој породици, уз коју је, како каже све много лакше.

Ивану Васићу је за сваки одлазак у Русију потребно више од 5.000 евра, сав новац прикупљен од продаје домаћих производа биће уплаћен на рачун за Иваново лечење.

 

 

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …