Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: И са будуће позиције радићу за српске интересе на КиМ

Ђурић: И са будуће позиције радићу за српске интересе на КиМ

Досадашњи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће и са будуће позиције, амбасадора Србије у САД, наставити да ради на очувању српских интереса свуда где наш народ живи, а посебно на КиМ.

Ђурић је истакао да нема сумње да су пред Београдом тешка времена када је реч о решавању косовског питања, а нарочито што, наводи, Приштина покушава на све начине да уништи дијалог и избегне оснивање Заједнице српских општина.

Истиче да Приштина на тај начин само “закопава” покушаје да се односи између Београда и Приштине нормализују.

Новоименованом директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу поручио је да ће “наследити” Српску листу, 10 српских градоначелника, 10 посланика који, како каже, говоре “једним државним српским гласом”, 2.470 породица које су захвалне за решено стамбено питање, реновиране школе, болнице, али ће, истиче, наследити и многа нерешена питања.

Истакао је да ће та нерешена питања захтевати његову помоћ и велику пажњу, али ће, каже Ђурић, Петковић наследити и пријатеље на КиМ који ће му помоћи да та питања решавају заједно.

Позвао је Србе са КиМ да подрже Петковића на новој функцији и додао да је он пет година део тима Канцеларије за КиМ и српски родољуб који разуме све проблеме народа на КиМ.

“Петковић је показао да није лењ и да је у стању да оде до најудаљеније српске енклаве где постоји проблем, да сагледа проблем, да га реши и да кроз институције прати решавање проблема”, рекао је Ђурић.

Он се на састанку у Београду поздравио са политичким представницима Срба са КиМ и додао да су то људи са којима је, каже, осам година дело велику борбу за очување интереса српског народа у јужној покрајини.

Поручио је да ће то чинити и даље, са нове позиције, јер за њега, каже, сваки наш човек на КиМ није обичан, већ драгоцен.

Извор: Танјуг, ТВ Мост

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …