Главна / Друштво / Хуманитарни базар “Подржи живот” одржан у Грачаници

Хуманитарни базар “Подржи живот” одржан у Грачаници

Играчке, слаткиши и сланиши само су неке од посластица које су на данашњем хуманитарном базару „Подржи живот“ у Грачаници биле изложене. Хуманитарни базар организован је за прикупљање новца за лечење Вуксана Здравковића из Штрпца и Ивону Ивановић из Кузмина.

Вуксан има 2 године и болује од спиналне мишићне атрофије и за његово лечење у Америци потребно је  2,4 милиона долара, а Ивона Ивановић се већ 6 година налази у стању будне коме и за њено лечење у Немачкој потребно је 60.000 евра.

„Након успшено одржаног базара у Митровици решили смо да акцију одржимо и у Грачаници и покушамо да прикупимо одређену своту за њихово лечење“, казала је, у изјави за РТВ Грачаница, организатор базара Александра Ћирковић.

„Дошли смо овде да помогнемо Вуксану, мом сестрићу и Ивони. Покушаћемо да организујемо и хуманитарни концерт, како бисмо прикупили још новца. Овом приликом бих се захвалио људима који су дошли да подрже живот“, рекао је Стефан Бурзановић Глиша, Вуксанов ујак, репер са ових простора.

Овај хуманитарни базар окупио је углавном младе жене, које су желеле да на овај начин покажу хуманост и љубав према деци.

На базару су били присутни и аниматори који су забављали најмађе. Организатори су истакли да ће након Грачанице хуманитарни базар бити одржан у Лепосавићу и Зубином Потоку.

 

Check Also

Епидемиолошка ситуација на централном Космету релативно стабилна

Епидемиолошка ситуација на централном Космету је релативно стабилна. КБЦ-Приштина у Грачаници опремљен је и спреман …