Главна / Вести / Србија / Вучић: Имаћемо довољно стрпљења, али ЗСО мора да се испуни

Вучић: Имаћемо довољно стрпљења, али ЗСО мора да се испуни

Показаћемо стрпљење и имаћемо га довољно, али Заједница српских општина мора да се испуни, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је за РТС рекао да више не реагује на стална понављања из Приштине да ће ЗСО бити део коначног решења и у складу са косовским уставом.

“Спремни смо да разговарамо о компромисном решењу, али, пре компромисног решења, они морају да испуне договорено”, укључујући формирање ЗСО, рекао је Вучић за РТС, уочи доласка специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака у Београд.

Лајчак долази управо из Приштине, а након најаве Срба са КиМ да ће, уколико изостане формирање ЗСО, можда и напустити приштинске институције.

Вучић је нагласио да ЗСО не може да буде никаква НВО, нити Београд интересује тзв. косовски Устав, јер би то онда могли да примене и без преговора.

“Српска листа је то јуче јасно, паметно, недвосмислено саопштила. Показаћемо трпељивост, стрпљење…И не брините, имаћемо довољно стрпљења”, рекао је Вучић.

Поновио је да је важно да се са Лајчаком разговара о компромисном решењу.

“Увек смо за дијалог и разговор и трудим се да не одговарам на свакодневне глупости из Пришине. Желимо мир и стабилност, проток роба, капитала, услуга и људи. То је важно, а ја да њих вређам, као што они нас вређају, то не могу”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Приштина шест година брутално одбија да врати земљу Високим Дечанима

Одлука Уставног суда у Приштини о враћању 24 хектара манастиру Високи Дечани која је донета пре …