Главна / Друштво / Приштинска Гимназија обележава Дан школе и 107 година постојања

Приштинска Гимназија обележава Дан школе и 107 година постојања

Приштинска Гимназија ће у суботу 17. октобра обележити Дан школе и 107 година постојања. Приредба ће ове године по први пут бити одржана онлајн, казао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директор Дејан Денић.

„Ми се трудимо да сваке године припремимо пригодну приредбу за наш Дан школе и ове године је тако, али на основу препоруке Министарства просвете одлучили смо да, због актуелне епидемиолошке ситуације, овогодишња  приредба буде онлајн“, истакао је Денић.

„Није било тешко припремити децу. Радили смо као и ранијих година, с тим што ове године неће бити хора и фолклора. Добра страна онлајн приредбе је што ће она остати забележена и презентована на интернету, а самим тим биће и дуготрајнија“, рекла је професорица српског језика у овој школи, Ана Костић.

Гимназија у Лапљем Селу за сада неометано спроводи наставу и у школи и онлајн. По речима директора и професори и ученици спремни су и за побољшање епидемиолошке ситуације и повратак потпуно нормалном спровођењу наставе, али и за сваки случај, уколико дође до погоршања, и потпуни прелазак на онлајн програм.

Check Also

Епидемиолошка ситуација на централном Космету релативно стабилна

Епидемиолошка ситуација на централном Космету је релативно стабилна. КБЦ-Приштина у Грачаници опремљен је и спреман …