Главна / Вести / Србија / Безбедносно-информативна агенција обележила 18 година од оснивања

Безбедносно-информативна агенција обележила 18 година од оснивања

Данас је у просторијама Безбедносно-информативне агенције обележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА).
Председник Србије Александар Вучић и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припадника Агенције, након чега је  одржан свечани колегијум на којем су се обратили председник Србије и директор БИА.
У обраћању присутнима председник Вучић честитао је свим припадницима Дан Агенције и захвалио им се на уложеном труду и раду. Председник Вучић истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду и опремљености, као и у постигнутим резултатима у претходном периоду.
Нагласио је да је неопходно и даље улагати у млад и стручан кадар и развијати техничку опремљеност Агенције. Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.
Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство Агенције наставити да улаже све своје напоре како би се материјални и статусни положај Агенције, а тиме и њених припадника даље унапређивао. Нагласио је да је уверен да ће Агенција, као и претходних година успешно извршавати постављене задатке на добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.
Такође, поводом Дана Агенције, заслужним припадницима уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години.

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …