Главна / Друштво / Саша Мицић: Више од две деценије постојања и даље смо најслушанији медиј на КиМ

Саша Мицић: Више од две деценије постојања и даље смо најслушанији медиј на КиМ

Радио Грачаница верно и правовремено,  већ 21. годину извештава о свим догађајима на централном Космету, а  велики број слушаоца сваког дана се буди уз јутарње емисије Радио Грачанице и  све најновије и најактуелније информације добијају у богатим информативним емисијама на таласима 90,7 mhz, рекао је у Јутарњем програму , координатор  РТВ Грачаница Саша Мицић.

Он је истакао да је Радио  формиран 1999. године,  када је на Косову и Метохији било најризичније у време и када су, како је казао,  само храбри остајали на овом простору,  а  и да радници овог радија то свакако јесу.

Мицић је нагласио, да је у Радио Грачаницу било много улагања, много пажње и много труда и да је то разлог његовог опстанка.

“Већ 21. годину становништво извештавамо благовремено и тачно.  У време након ратних дешавања у целој тој конфузној ситуацији која је настала,  ви чујете српски глас на једној радио станици, то је заиста било важно српском становништву на овом простору, које је остало ускраћено за сваку информацију на свом матерњем језику.  То је тада и нама било веома  важна ствар, одговорност је била велика, а ми смо се трудили да наш народ информишемо о свему”, рекао је  Мицић.

Дешавања која су уздрмала ове просторе нису спречила да Радио ради и функционише на најбољи могући начин, чак ни тренутно актуелна епидемија изазвана коронавирусом, није утицала на наш рад, истиче Мицић.

“Развојни пут Радио Грачанице преживео је турбулентна дешавања, када је у питању епидемија функационисали смо отежано али смо радили, наши слушаоци, гледаоци и читаоци нису остали ускраћени ни у једном случају за информацију и то значи да смо све време на висини задатка,” са поносом додаје  Мицић.

Посебну захвалност изразио је директорки ЈП мреже Мост Слађани Иванчевић,  јер радимо у много бољим условима,  уз њену помоћ данас имамо нову радијску опрему, нове предајнике,  а подсетио је и да је Радио  био смештен у просторијама Дома културе у 36 квадрата,  а да данас Радио Грачаница функционише у објекту од 560 квадрата.

 

 

Check Also

Сахрањен рашчињени епископ Артемије

Рашчињени епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије Радосављевић сахрањен је данас у манастиру Нова Никеја, у …