Главна / Вести / Србија / Дачић: Са Вучићем није било “узми или остави”

Дачић: Са Вучићем није било “узми или остави”

Нови председник Скупштине Србије Ивица Дачић поручио је људима који сматрају да је место председника парламента деградирајуће за њега, да је то највиша функција коју је до сада обављао.

Ивица Дачић рекао је новинарима у Скупштини Србије да се његов разговор са Александром Вучићем није одвијао у категоријама “узми или остави” или “требаш ми-не требаш ми”, наводећи да је лидер Српске напредне странке имао неколико варијанти, али да то није за јавну причу.

Дачић је тако одговорио на питање да ли би изабрао ту функцију да је могао да бира.

Указао је и да то што медији нису знали за то док није саопштио председник Александар Вучић, говори о њиховом међусобном поверењу.

Додао је да жели да учини рад у Скупштини озбиљним и најавио следећу седницу за суботу на којој ће се расправљати о Закону о мнистарствима што је, како је рекао, предуслов за формирање владе.

“Мој задатак је да штитим парламент од напада на ту институцију и од оних који желе да га деградирају, као и целу Србију”, рекао је Дачић, који је председник Социјалистичке партије Србије.

Подсетио је на изјаву председника Вучића да ће парламент имати важну улогу у друштвеном дијалогу, али је додао да је тек ступио на функцију тако да не може прецизно о томе сада да говори.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Ако Приштина може да чека на исход дијалога,што би се нама журило

Србија ради на приближавању ставова Београда и Приштине, али ако неко каже да може да …