Главна / Друштво / Додељене награде 25. ИНТЕРФЕР-а, међу награђенима и уредник ТВ Мост Љиљана Јанковић

Додељене награде 25. ИНТЕРФЕР-а, међу награђенима и уредник ТВ Мост Љиљана Јанковић

На 25. Интернационалном фестивалу репортаже и медија (Интерфер) уручена признања ауторима најбољих радова. Међу награђеним ауторима и уредник ТВ Мост Љиљана Јанковић.

Ана Стаменковић, новинарка РТС-а, добитница је гран прија “Златна Ника” Интернационалног фестивала репортаже и медија – Интерфер за документарни филм “Дневник једног пролећа”, који је емитован на Радио-телевизији Србије и говори о борби лекара против ковида-19.

Другу награду за телевизијску репортажу добила је новинарка Дописништва РТС-а у Ужицу Јелена Божовић за репортажу “Зима и лето господње”.

У категорији радио-репортажа, другу награду је добила новинарка Радио Београда Гордана Нешовић за репортажу “Украдено детињство”. Она је другу награду поделила са новинарком Радија Врање Љубицом Здравковић Џонов.

Специјалну награду жирија добио је Стјуарт Ремзи са Скај Њуза за репортажу “У Црвеној зони”.

Прву награду за ТВ репортажу добила је Јована Ухрин, док је трећу награду добила Маја Обрадовић, новинарка Прве телевизије.

Дипломе за ТВ репортажу добили су Ђуро Свилар (Нова С) и Вања Мијалков (ТВ Пирот), док је Прва телевизија награђена дипломом за најбољу селекцију ТВ репортажа, саопштено је из Интерфера.

Прву награду за радио-репортажу добио је новинар Радија Светигора Никола Пејовић, док је трећу награду добила Јасмина Дабић са Радија Нови Сад. Диплому за радио-репортажу добио је Драган Миљковић са Радија Бујановац.

У категорији новинска репортажа, прву награду добила је новинарка Курира Јелена С. Спасић, друга награда припала је новинарки Вечерњих новости Јелени Ћосин, а трећу награду добила је Марина Миљковић Дабић са портал Круг. Дипломе за новинску репортажу добили су новинар Политике Александар Давинић и новинар Блица Стевица Рајчетић.

Златну Нику за фото репортажу добио је Владимир Шћекић из Црне Горе, друга награда припала је Ани Паунковић из Курира, док су трећу награду поделили фото-репортер Спортског журнала Ивица Веселинов и Константин Новаковић. Дипломама су награђени Горан Шљивић и Ана Батрићевић.

Новинарка ТВ Пинк Деа Ђурђевић је добила прву награду за друштвено одговорну репортажу, другу награду добио је Немања Станковић са ТВ Курир, а трећу награду Мирјана Милићевић, новинарка ТВ ГМ+.

Дипломе за друштвено одговорну репортажу добили су Љиљана Јанковић (ТВ Мост), новинари Би-Би-Сија на српском језику Слободан Маричић, Стефан Веселиновић и Катарина Стефановић и Маја Видовић Кукавица (Ју-Би-Нет).

Извор: РТС

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …