Главна / Вести / Косово и Метохија / Лајчак: Направљен још један корак ка свеобухватном споразуму

Лајчак: Направљен још један корак ка свеобухватном споразуму

Специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак поручио је да је данас направљен још један корак ка свеобухватном споразуму о нормализацији одржавањем друге рунде разговора о финансијским захтевима и имовини између Косова и Србије.

“И то је био први пут да се нови српски главни преговарач Петар Петковић придружио нашим расправама”, навео је Лајчак у објави на Твитер налогу.

Специјални представник ЕУ за дијалог је додао такође да ће преговори између делегација Косова и Србије ускоро бити настављени.

Делегација Београда, на челу са директором Канцелартије за КиМ Петром Петковићем, учествовала је данас у Бриселу на новој рунди техничких разговора са Приштином, коју је предводио координатор за дијалог Скендер Хисени.

Технички разговори делегација Београда и Приштине наставили су се тачно после месец дана паузе након што је претходни састанак на нивоу експерата планиран за 28. септембар отказан због мера карантина у Европској служби за спољне послове у Бриселу.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Делегације Града Београда и Косовске Митровице обишле Радио Косовска Митровица

Представници Града Београда, предвођени Марком Попадићем, директором “Градске чистоће” Београда и града Косовска Митровица предвођени председником …