Главна / Култура / Филмом Дарка Бајића у Грачаници отворен шести Косово и Метохија Међународни филмски фестивал

Филмом Дарка Бајића у Грачаници отворен шести Косово и Метохија Међународни филмски фестивал

У организацији Европског културног форума из Београда и Дома културе „Грачаница“, а под покровитељством Министарства културе Владе Србије у Грачаници је синоћ почео шести Косово и Метохија Међународни филмски фестивал.

На фестивалу ће бити приказани филмови домаће и светске продукције, а све то поштујући епидемиолошке мере.

„Драго ми је што ја у сарадњи са Домом културе „Грачаница“ сваке године организујем овај фестивал, који доноси најновија филмска остварења. У току фестивала имаћемо прилику да видимо нека фантастична остварења домаће кинематографије, што је за разлику од преходних година велики напредак“, изјавио је директор фестивала Мирослав Могоровић.

„Чудо филма у Грачаници наставља да живи на тој чињеници  је и заснован наш рад овде. Ми тражимо и градимо мале филмске и позоришне звездице и знамо да ће једна таква звездица засијати над целим нашим уметничким небом“, изјавио је Михајло Лаптошевић, глумац и гост фестивала.

„Мој филм се зове уметност сећања и он пре свега алудира на то да је уметност ванвременска и  ванпросторна, а овај фестивал вечерас управо то и доказује да уметност нема границе и да нас спаја ок год нас све друго буде раздвајало“, казала је Јелена Раденковић, редитељ.

Фестивал у Грачаници отворио је наш млад, али већ а фирмисан глумац Владимир Гвојић, након чега је приказан филм Дарка Бајића „Име народа“.

„Велико ми је задовољство што сам овде и част што проглашавам шести Међународни Косово и Метохија филмски фестивал отвореним“, рекао је Гвојић.

Током три дана трајања фестивала у Грачаници биће приказано 13 филмова из домаће и светске продукције, а по традицији и најмлађа публика ће имати свој простор на фестивалу и сваког дана ће имати прилику да види неки од најновијих дечијих синхронизованих филмова.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …