Главна / Култура / Јединствена изложба радова младих вајара од вечерас у Грачаници

Јединствена изложба радова младих вајара од вечерас у Грачаници

У Галерији Дома културе „Грачаница“ вечерас ће бити  отворена јединствена  изложба радова младих вајара Косова и Метохије,рекао је у Јутарњем програму РТВ Грачаница уредник Галерије Дома културе у Грачаници Небојша Јевтић.

“Изложба под називом „Безимени“ након 20 година се први пут организује у Грачаници и на КиМ. Прво  је представљена у Малом ликовном салону у организацији са Културним центром Новог Сада прошлог месеца, и веома је била посећенаа. Публика ће у наредне две недеље  у Грачаници имати прилику да види радове младих вајара који живе и стварају на Косову и Метохији”, рекао је Јевтић.

Млади вајари који до сада нису имали прилику да се промовишу, Дом културе у Грачаница је одлучио да их сакупи и да покажу своје радове.

“На изложби ће бити изложени радови Игора Чепкеновића (Липљан), Ђорђа Јоцића (Вучитрн), Ане Гашић (Осојане, Исток), Владимира Антића (Косовска Митровица), Славише Михајловића (Косовска Каменица), Бранислава Ристића (Штрпце), Ненада Милосављевића (Доња Гуштерица, Липљан), Милисава Шарца (Косово Поље) и Александре Станковић (Призрен). Сваки од њих заступљен је са по две скулптуре”,рекао је Јевтић.

Опширније о изложби “Безимени” која ће бити одржана у наставку можете погледати:

Check Also

Представа „Поломљено ребро“ ускоро у Грачаници

У  “ Великој сали Дома културе „Грачаница“ у среду 31 марта 2021. године у 19 …