Главна / Вести / Србија / Петковић са Шибом о току дијалога Београда и Приштине

Петковић са Шибом о току дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петковић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачка у Републици Србији Томасом Шибом.

Петковић је амбасадора Шиба информисао о току дијалога Београда и Приштине, нагласивши да ће наша страна наставити да инсистира на имплементацији свих до сада постигнутих споразума, чији је гарант Европска унија. Београд ће посебно захтевати неодложно формирање Заједнице српских општина, са свим надлежностима које јој припадају у складу са бриселским договорима, што је обавеза са чијим испуњењем Приштина касни пуних седам и по година, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Петковић је подвукао да ће Београд и даље остати опредељен за дијалог, као једино средство за мирно решавање свих отворених питања и стварање предуслова за трајну стабилизацију прилика на западном Балкану, што је уједно и једини начин који може довести до свеобухватног споразума.

Београд се нада наставку успешне сарадње са немачким партнерима, у тражењу компромисних решења за постојеће проблеме у региону, закључио је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Заједничко саопштење за јавност медијских радника и регионалних и локалних медија Србије

Удружења новинара и медијских радника: ПРОУНС, КОМНЕТ, Друштво новинара Ниша, Асоцијације радио-телевизија Србије, Друштво новинара …