Главна / Вести / Србија / Министар Стефановић се амбасадором Боцан-Харченком

Министар Стефановић се амбасадором Боцан-Харченком

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком, који је рекао да ће Русија наставити са подршком Србији по питању Косова и Метохије и њеног територијалног интегритета.

Министар Стефановић захвалио се на сталној подршци коју Русија пружа очувању територијалног интегритета Србије и изразио и искрену захвалност за упућену медицинску помоћ из Руске Федерације ради спречавања даљег ширења и сузбијања Ковид-19, саопштило је Министарство одбране.

Стефановић је оценио да ће војнотехничка помоћ Руске Федерације Војсци Србије допринети јачању њене оперативне способности и захвалио се на обуци и школовању припадника Министарства одбране и Војске Србије у Русији.

Министар одбране је истакао да у наредном периоду стратешки циљ Србије представља модернизација и опремање Војске Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко пожелео је министру Стефановићу успех на новој дужности и уручио му писмо секретара Савета безбедности Руске Федерације Николаја Патрушева, којим се захваљује на досадашњој сарадњи.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Није политички мотивисан напад, већ вршњачка туча

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је син српског политичара са КиМ Ненада …