Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Неће се мењати став САД по питању КиМ

Петковић: Неће се мењати став САД по питању КиМ

Став САД према Косову и Метохији је познат и он се неће мењати доласком нове администрације, то је за њих независна држава, каже директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и додаје да Србија није иста држава као 2008. године и да се сада њен глас чује.

Он је за ТВ ПИнк навео да је САД 2008. године признала независност Косова, али да су и пре тога били ментори косовске независност, те да се то неће мењати.

“Велики напредак је остварен што је председник Вучић успео да отвори тешка врата за српску страну када је реч о америчкој администрацији. Наша делегација је примљена од стране највиших представника САД у Белу кући и потписан је споразум који је у интересу Београду”, рекао је Петковић.

Каже да је опозиција у Србији сматра да ће се доласком Џоа Бајдена појачати притисци на Србију и да ће то убрзати крај ове власти.

Наводи да се због тога напада све што се ради – мостови, ауто-путеви, али и да се ствара опасна атмосфера у којој се јавност анестежира да су напади на председника и његову породицу, нормално, природно стање.

“САД у многоме неће мењати правац, спољна политика је унапред одређена, оно што је важно сада се чује српски глас. То разуме и нова администрација”, рекао је он.

Подсећа да су најгласнији опозициони лидери Драган Ђилас, Вук Јеремић, Борко Стефановић били на власти када је проглашена косовска независност, да је захваљујући њима дијалога Београда и Приштине пребачен из УН да се води под окриљем Брисела.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …