Главна / Вести / Србија / Петковић: “Бојкоташка опозиција” се нада да ће промене у Белој кући бити “чаробни штапић”

Петковић: “Бојкоташка опозиција” се нада да ће промене у Белој кући бити “чаробни штапић”

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је данас да политичари окупљени око председника С СП Драгана Ђиласа на исход председничких избора у САД никада нису гледали из перспективе интереса Србије и њене борбе за Косово и Метохију.

У саопштењу за медије, Петковић наводи да се “бојкоташка опозиција” надала да ће промене у Белој кући бити “чаробни штапић” који ће их мимо воље грађана вратити на позиције власти у Србији.

Петковић је тако реаговао на изјаву заменика председника С СП Борка Стефановића да због транзиције власти у САД, актуелни режим не треба да очекује “мирну пловидбу” у односима с Вашингтоном.

“Стефановићеве наде су узалудне, јер Србија је протеклих година показала да је конструктиван и поуздан актер у међународним односима, али и самостална и поносна држава спремна да гради и обнавља пријатељства и решава несугласице и отворена питања дијалогом, чиме је заслужила поштовање и на Истоку и на Западу”, каже Петковић.

Он наводи да је Србија за време када су део власти били Стефановић и Вук Јеремић била на међународном плану у “потпуној дефанзиви” и да се својевољно одрекла права да има било какве државне и националне интересе.

“Марко Ђурић ће као амбасадор Србије у САД, какав год лични анимозитет Стефановић гајио према њему, у Вашингтону представљати, не Ђиласову и Јеремићеву Србију улизица и капитуланата, већ Србију будућности, успешну земљу и регионалног играча”, рекао је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Није политички мотивисан напад, већ вршњачка туча

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је син српског политичара са КиМ Ненада …