Главна / Друштво / Отворено одељење Физикалне терапије у Грачаници

Отворено одељење Физикалне терапије у Грачаници

Одељење Физикалне терапије у Грачаници данас је свечано отворено и пуштено у рад. Председник општине Грачаница Срђан Поповић, у пратњи директора Одељења за здравство Александра Поповића и у присуству директора КБЦ Приштина – Грачаница, отворио је ово одељење наглашавајући да општина и даље колико је у могућности помаже својим грађанима. Отварањем одељења Физикалне терапије у згради Дијагностичког центра у Грачаници, грађани ће добити боље услове за лечење и физикалну терапију, а захваљујући општини Грачаница, тиме се унапређује и здравствени систем општине.

– Данас су наши мештани добили још један обновљен, леп простор у оквиру нашег здравственог система, поред Републике Србије и ми као општина помажемо колико год смо у могућности, не би ли обезбедили што је могуће боље услове за наш здравствени систем и за наше мештане. Здравство је стуб нашег останка и опстанка и ми сигурно нећемо стати, у плану имамо да и даље побољшавамо сарадњу са Клиничко-болничким центром са нашим Домовима здравља. Оно што могу да кажем као градоначелник Општине Грачаница је то да у овим тешким временима када нас је задесила ова пошаст са Ковидом-19 имамо један здравствени систем који је на завидном нивоу и који је увек на услузи нашим мештанима – рекао је Поповић приликом отварања.

Проф. др Братислав Лазић такође је истакао значај једног оваквог одељења за наш здравствени систем.

– Без обзира на епидемиолошку ситуацију и на то што смо сви усмерени на епидемију ковидом 19, ми желимо, можемо и у обавези смо да пружамо здравствене услуге и свим осталим пацијентима који нису оболели од ковида. Ово је један изузетно значајан сегмент, физикална медицина и рехабилитација, да би сви они који имају нарушено здравље и чије лечење је до ове фазе успешно завршено, сада могу захваљујући рехабилитацији да се у потпуности врате у свој нормалан живот и рад. Ово је врло важан допринос за здравство на централном делу Косова и Метохије – каже проф. др Лазић.

– Опремљени смо свим савременим апаратима за физикалну терапију, имамо магнет тако да ће наши мештани добити јако добру услугу и да ће бити од велике користи. Имамо неколико високих терапеута, имамо лекаре физијатрије и наравно средњи кадар. Ја се надам да ће дневно бити сигурно око 30-40 пацијената – наглашава директор здравства Александар Поповић.

На одељењу физијатрије ће се пружати физијатријске услуге,као и рехабилитација након повреда.

Check Also

Петковић: Санда Рашковић Ивић и Јеремић оставили катастрофу на КиМ

  Србија је данас захваљујући председнику Александру Вучићу економски стабилна и успешна земља, која зато …