Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници расте број оболелих од коронавируса

У Грачаници расте број оболелих од коронавируса

Према подацима Кризног штаба општине Грачаница на територији општине Грачаница регистровано је седам новооболелих од инфекције КОВИД-19. Приметно повећање броја оболелих  на дневном нивоу регистовано је и у Ковид амбуланти Дома здравља Грачаница .

„Последњих десет дана у Ковид амбуланти обављено је 90 прегледа са симптомима коронавируса. Од тога 32 пацијента упућена су на Инфективну клинику у Лапљем селу .Повећан је број пацијената који се јављају у Ковид амбуланту и имамо повратне информације да међу послатим пацијентима из Ковид амбуланте има доста позитивних случајева“, рекла је за РТВ Грачаница, директорка Дома здравља Грачаница др Мирјана Димитријевић.

Ковид пацијентима којима је потребна хоспитализација збрињавају се на Инфективном одељењу КБЦ Приштина-Грачаница.Хоспитализовано је до данашњег дана 20 пацијената.

„За сада се успешно боримо,епидемиолошка ситуација се последњих дана се урушава  и ту смо на опрезу.Снабдевени смо лековима ,свим потребним медикаментима и иноватиним лековима који се употребљавају против вируса корона. За сада имамо стабилне резултата и надам се да ћемо успети да задржимо и у будућности ниво здравстврних услуга“, рекао је директор КБЦ Грачаница проф.др Братислав Лазић.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним данима што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и  правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …