Главна / Вести / Косово и Метохија / Постављање билборда са амблемом УЧК на прилазу Грачаници је најотворенија претња безбедности Срба

Постављање билборда са амблемом УЧК на прилазу Грачаници је најотворенија претња безбедности Срба

Постављање билборда са амблемом УЧК на прилазу Грачаници је најотворенија претња безбедности Срба у централном делу Косова и Метохије и провокација која указује на то да су Албанци у нашој јужној покрајини још увек далеко од прављења искреног отклона од злочина почињених у њихово име.

Подсећам да се неки од команданата УЧК налазе пред судом управо због злочина почињених над Србима и другим неалбанцима, али и над својим сународницима који су били противници терористичких и злочиначких метода борбе за остварење политичких циљева.

Друштво на Косову и Метохији се пред очима међународне заједнице креће у правцу опасне радикализације, што је несумњива претња за неалбанско становништво, али и за процес нормализације односа Београда и Приштине.

Билборди са амблемом УЧК су дакле отворени позив на насиље и дело људи који се поносе злочинима, и зато очекујем да представници међународне заједнице на Косову и Метохији хитно реагују и предузму кораке како би ова претња била отклоњена, а српски народ да у овом осетљивом тренутку не наседа на провокације.

Свесни смо тежине и деликатности ситуације и зато ћемо наставити да, у интересу безбедности нашег народа, крајње уздржано реагујемо на кривичне поступке који се воде против команданата УЧК, међутим ово је ситуација која позива на узбуну и опрез, јер вербалне претње на Косову и Метохији, како нас је искуство научило, веома лако прерастају у озбиљније безбедносне претње.

Извор: Саопштење Канцеларије за КиМ

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …