Главна / Друштво / Омладински савет Грачанице-“Мир нема алтернативу”

Омладински савет Грачанице-“Мир нема алтернативу”

Билборд са амблемом УЧК и натписом “Слобода има име” исписаним на албанском језику, који је недавно постављен на самом излазу из Грачанице,  узнемирује и забрињава мештане Грачанице и Кишнице.

Анкетирани грађани су мишљења да провокације не престају и да је безбедност преосталих Срба угрожена. Мештани Грачанице и Кишнице кажу да су ситне провокације попут добацивања, псовања и ситних чарки свакоднвица а када је освануо билборд са натписом “Слобода има ме” безбедност је додатно нарушена, сматрају они.

Након састанка са косовском полицијом председник општине Грачаница Срђан Поповић очекује да ће надлежно министарство уклонити билборд.

“Чекамо извештај полиције са терена са тим извештајем који ће полиција доставити општини и извештајем наше инспекције контактираћемо Министарство саобраћаја, јер је земљиште на коме се налази билборд у власништву тог министарства,” рекао је Срђан Поповић.

Одговор на ову провокацију дали су омладнци из Грачанице, испред Омладинског савета у центру Грачанице освануо је натпис “Мир нема алтернативу”.

“Дошли смо на идеју да на њихове позиве на агресију и провокације одгворимо позивом на мир. Не желимо да се враћамо на оно што је било, желимо овде бољу будућност у којој влада мир, тако да ће наша порука увек бити мир,” рекао је председник “Омладинског савета” Душан Борисављевић.

Мештани села Кишница често су на мети напада, у овом селу данас живи свега неколико српских породица, а до 1999 године живело је већински српско становништво.

 

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …