Главна / Вести / Косово и Метохија / Земај: Још увек не размишљамо о потпуном затварању

Земај: Још увек не размишљамо о потпуном затварању

Kосовски министар здравља Арменд Земај рекао је данас да се још увек не размишља о потпуном затварању, као што је то било у првом таласу борбе са пандемијом коронавируса, преноси Kоха.

Земај је позвао представнике свих политичких партија да се заједнички укључе у борбу против вируса и да не политизију ово питање.

„Мој приоритет је да онемогућим да вирус постоји у нашој земљи. Влада Авудала Хотија не влада логиком искључивања и никада не размишљамо о потпуном затварању као раније. Не смемо зауставити живот затварањем, не смемо затворити предузећа, већ их отворити уз ригорозну примену мера”, рекао је он.

Земај је истакао да ће се пооштравање мера вршити кад год ситуација буде захтевала и додао да ће бити отворени у спровођењу мера.

„Управљање пандемијом са затвореним грађанима је врло лако, са мало случајева и са пуно формалне ефикасности, али не можемо се вратити на нулу. Бићемо отворени са спровођењем мера. Сада је право време за спровођење мера, предузеће се њихово пооштравање кад год ситуација буде захтевала. Додавање тестова такође повећава број позитивних случајева. Повећаћемо број тестова и, као и у остатку света, више тестираних даје више позитивних случајева“, рекао је Земај.

Говорећи о великом броју заражених који раде у државним институцијама, Земај је рекао да је ова ситуација настала као резултат њихове недисциплине.

„Немојмо пунити болнице, знате колико је јавних функционера, људи из централних и локалних институција било позитивно, да ли из непажње или због непоштовања мера, али одговор је у недостатку дисциплине“, рекао је Земај.

Извор: Kосово онлине

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …