Главна / Друштво / Зоран Трајковић нападнут од стране албанских младића у Кишници

Зоран Трајковић нападнут од стране албанских младића у Кишници

У касним поподневним сатима нападнут је Србин Зоран Трајковић из Кишнице од стране седморице мушкараца албанске националности, који су га гађали стакленим флашама, каменицама и довикивали УЧК. Овај инцидент се догодио након постављања и спаљивања билборда са амблемом УЧК и натписом “Слобода има име” на улазу у мултиетничко село Кишница код Грачанице. Ово није први напад на ову српску породицу, али су напади све учесталији као и провокације. Трајковић сматра да је све због запаљеног билборда који је недавно постављен, а који је узнемирио све Србе који живе у Кишници, па је како каже, и очекивао овакву реакцију.

“Вратио сам се са посла и паркирао ауто, чим сам изашао видео сам седморицу њих и видео шта спремају, довикивали су УЧК и погрдне речи, а затим су бацали ка мени стаклене флаше и срећа да ме ниједна није погодила. Имао сам намеру да смирим ситуацију и рекао сам им да иду кући јер ја живим овде и не желим проблеме. Породице се јако потресла, али ми смо и навикли на овакве ствари. Ово није први пут да смо нападнути. Не провоцирам никог и желим да живим у миру,” рекао је за РТВ Грачаница Зоран Трајковић.

Трајковић је полицији пријавио напад и полиција је извршила увиђај.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић реаговао је након напада на Зорана Трајковића и рекао да ће општина урадити све да се овакве ствари више не би понављале и како би сачували безбедност грађана.

“Ми смо одмах упозорили да је провокација то што је билборд са натписом који велича УЧК постављен на улазу у Грачаницу, једну од већих српских општина. Нисмо упозоравали из хира већ зато што смо знали да то може да изазове овакве последице, на жалост то се вечерас и догодило. Општина је позивала да се овај проблем реши институционално и да институције које се баве безбедношћу имају на уму да овакве ствари које су веома осетљиве за мир и стабилност на овом простору требају бити веома пажљиво разматране,” рекао је Срђан Поповић.

Поповић истиче да су предузете већ конкретне мере.

– Полиција је обавештена, упућено је писмо Министарству за саобраћај, међутим, одговора нема, а већ ћемо сутра да пошаљемо писма амбасадама и међународним организацијама. Овакве ситуације, када сви тежимо ка дијалогу, ка миру не доприносе томе. Позваћемо све њих да искористе свој ауторитет да се овакве ствари више не дешавају – каже Поповић.

“Неки повезују суђење у Хагу са животом Срба на Косову и Метохији, а то је погрешно јер та два процеса треба одвојити и на нама је да овде да сачувамо мир и створимо услове да градимо будућност на Косову и Метохији,” додаје Поповић.

Док су новинарске екипе још биле на месту где се инцидент догодио, Албанци су из аутомобила довикивали УЧК и звиждали, након тога, полиција још једном била на месту догађаја.

 

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …