Главна / Вести / Србија / БИА ухапсила М.П. из Параћина који је претио Вучићу убиством

БИА ухапсила М.П. из Параћина који је претио Вучићу убиством

На друштвеној мрежи Фејсбук објављена је претња смрћу председнику Србије Александру Вучићу.

Корисник те мреже који се потписује као Милош Бпм Петровић у објави је навео да Вучића посматра стално кроз нишан снајпера.

Изнад фотографије коју је поставио,а на којој су Вучић, председник Црне Горе Мило Ðукановић и члан Председништва БиХ Милорад Додик он је написао: “Ову двојицу склонише, а тебе ће Александре Вучићу снајпер да реши. Знаш и сам, она црвена тачка што те прати у спаваћу собу кад угасиш светло”.

Вучићу, поручује даље, у претећој објави, “само те посматрам, а не знаш где сам. Ти мене не видиш, али ја тебе видим кроз оптички ништан стално”.

-Мушкарца који је на мрежама претио убиством снајпером председнику Александру Вучићу вечерас су у Параћину ухапсили припадници БИА, саопштила је та безбедносна агенција.

“Припадници Безбедносно-информативне агенције у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал и Министарством унутрашњих послова, ухапсили су вечерас М.П. (1990) из Параћина, због основане сумње да је извршио кривично дело Угрожавање сигурности из члана138. став 3. Кривичног законика Републике Србије”, наводи се у саопштењу БИА.

Осумњичени се терети да је путем друштвене мреже Фејсбук, између осталог, више пута директно најављивао и позивао на убиство председника Републике Србије, Александра Вучића.

Брзом реакцијом припадника Безбедносно-информативне Агенције и припадника МУП-а, лице је приведено и њему ће уз консултацију са дежурним тужиоцем бити одређено задржавање од 48 сати, наведено је у саопштењу.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић: Ако Приштина може да чека на исход дијалога,што би се нама журило

Србија ради на приближавању ставова Београда и Приштине, али ако неко каже да може да …