Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Чим смо чули да је постављен билборд, било нам је јасно да ће доћи до инцидента

Поповић: Чим смо чули да је постављен билборд, било нам је јасно да ће доћи до инцидента

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић навео је да је чим је билборд са амблемом ОВK био постављен код Грачанице, било јасно да ће доћи до инцидента и да су у првом тренутку мислили су да не реагују, али због страха мештана обавестили су полицију, преноси Тањуг.
“Рекли смо им да може да дође до одређених инцидената и да сматрамо да је то провокација. На крају се испоставило да смо били у праву, полиција је сачинила извештај, послали су у Приштину Министарству за саобраћај, реакције није било”, испричао је Поповић данас након састанка са директором Kанцеларије за KиМ Петром Петковићем.

Према његовим речима, Србима на Kосову тешко је замисливо да међународна заједница не реагује на инциденте над српским народом и да то оставља горак укус у сутима да никога не интересује шта Срби мисле и да ли се осећају безбедно.

“Позвали смо их да ове ствари предупреде, а ако се десе да на адекватан начин реагују. Реакције није било и наш једини ослонац је наша држава Србија и председник Вучић који је уз нас и у политици да не реагујемо на провокације”, казао је Поповић истичући да Албанци са провокацијама не престају.

Истиче и да се Срби на Kосову не осећају сигурно јер нико од починиоца иједног инцидента не бива пронађен и на крају се испостави, каже, да може да се ради шта и како ко хоће и да прође некажњено.

“Судски процес у Хагу треба да се одвоји од живота свих људи на Kосову и Метохији и сами Албанци треба да позивају на смањивање тензија”, казао је Поповић.

Извор: Kосово Онлинe

Check Also

Петковић: ЕЕАС да заузме одлучнији став и спречи Куртијев ратоборни поход

Опредељење Београда и председника Александра Вучића за дијалог и решавање проблема на Косову и Метохији …