Главна / Друштво / Данас исплата 10.000 динара свим запосленима у здравству

Данас исплата 10.000 динара свим запосленима у здравству

Запосленима у здравству данас ће на име једнократне новчане подршке бити уплаћено по 10.000 динара.

То је јуче најавио министар финансија Синиша Мали, наводећи да је за ту сврху из буџета издвојено 1,55 милијарди динара, односно око 13 милиона евра.

“Сви здравствени радници ће добити ову једнократну помоћ од државе. Кад то кажем, мислим и на оне који су запослени у самом здравственом систему, војноздравственим установама, здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова као и здравственим радницима који раде у установама социјалне службе чији се рад финансира средствима из буџета”, изјавио је Мали.

Он је прецизирао да у ужем здравственом систему ради 120.000 људи, док их је заједно са запосленима у осталим службама око 130.000 људи.

Новац ће добити и немедицинско особље које ради у здравственом систему, јер је и њихова подршка у овој заједничкој борби неупитна – од возача у хитној помоћи, па до чистачица којима је вишеструко увећан обим посла.

Министар је додао да ће новац добити и медицински радници како у ковид тако и у нековид режиму пошто су и они ван ковид система оптерећени због већег броја пацијената које морају да приме јер су им колеге ангажоване на другим пословима.

Извор: Танјуг

Check Also

Ракић честитао 8. март

 Председник Српске листе Горан Ракић честитао је Међународни дан жена – 8. март. “Поштоване даме, …