Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракочевић: Срби на КиМ ће посебно памтити патријарха Иринеја по његовом ставу да нема поделе КиМ

Ракочевић: Срби на КиМ ће посебно памтити патријарха Иринеја по његовом ставу да нема поделе КиМ

Поглавар Српске православне цркве, патријарх српски Иринеј, преминуо је у 91. години после борбе са коронавирусом.Аналитичар и књижевник Живојн Ракочевић говорио је за РТВ Грачаница рекао да ће Срби памтити патријарха Иринеја ,по његовом ставу да нема поделе Косова и Метохије.

„Важно је рећи да се патријарх Иринеј заједно са митрополитом Амфилохијем , владиком Атанасијем са другим важним људима наше цркве деценијама уграђивао у простор Косова и Метохије и то је тај природни живот. Патријарх Иринеј је живео природно као да живи у родном Чачку , тако је  доживљавао простор КиМ. Постоје врло важни тренуци у животу Косова и Метохије и животу српског народа уопште када се патријарх Иринеј јасно одредио шта је најважније за Косово и Метохију  и то је у народу дубоко одјекнуло  Срба на овом простору и то живи и данас. Пре две године патријарх Иринеј је испред манастира Грачаница рекао да нема никакве поделе КиМ“, рекао је Ракочевић.

Check Also

На суђењу Тачију 71 сведок тужилаштва добио заштиту

Судија Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу доделио је заштитне мере за 71 сведока …