Главна / Друштво / Срђан Поповић: Починиоци инцидента у Грачаници морају бити пронађени

Срђан Поповић: Починиоци инцидента у Грачаници морају бити пронађени

Синоћ несшто после 22 сата група од четворице, за сада, непознатих мушкараца покушала је да запали српску заставу која се налази поред споменика Милошу Обилићу у главној улици у Грачаници. Паљење су спречили мештани Грачанице који су се налазили у непосредној близини у тренутку инцидента, тако да су се починиоци задржали на лицу места врло кратко. Након тога полиција је дошла на лице места, а затим и патролирала целе ноћи. И у току данашњег дана приметно је појачано присуство полиције на улицама Грачанице.

Како каже један од очевидаца, Синиша Ђорђевић, који живи у непосредној близини, све се одиграло веома брзо, а нападачи су на реакцију мештана одмах побегли. -Камере се налазе у главној улици у Грачаници и верујем да су све могле да забележе, тако да се надам да ће починиоци брзо бити пронађени. Овај инцидент је још један у низу, након оних који су се десили у Кишници, тако да мислим да је тренутна безбедоносна ситуација погоршана-каже Синиша Ђорђевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је на месту инцидента нагласио да ће инсистирати да починиоци хитно буду пронађени ида међународна заједница мора да реагује. Он је најавио да ће се обратити и страним амбасадама, као и ОЕБС-у и свим организацијама које су дужне да брину о безбедности Срба на овом простору.

“Очујемо да се починиоци овог инцидента пронађу, међутим, оно што је битније је да још нико нема слуха за све ово што се дешава у Грачаници, наши мештани су идаље јако уплашени. Ми ћемо урадити све да наши мештани остану смирени, ми јесмо остали на овом простору, ми јесмо у овој општини јер желимо да градимо будућност, али не будућност која ће бити минирана разним инцидентима и провокацијама,” рекао је за РТВ Грачаница Срђан Поповић.

Поповић додаје да КФОР и косовска полиција морају да повећају своје присуство у овој општини Грачаници.

“Ми нећемо наседати на било какве провокације, мештани општине Грачанице не желе да провоцирају било кога, не желе да било какав инцидент направе јер желимо да живимо у миру и градимо будућност на овом простору,” истиче Поповић.

Да подсетимо да је у току ове недеље два пута нападнута породице Трајковић у Кишници, а све то након постављања билборда са амблемом УЧК на улазу у ово место.

Већина мештана повезује синоћни инцидент са догађајима претходних дана. Међу становништвом се осећа страх да се овакви инциденти не наставе.

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …