Главна / Вести / Косово и Метохија / Покушај паљења српске заставе у Грачаници (ВИДЕО)

Покушај паљења српске заставе у Грачаници (ВИДЕО)

Председник општине Грачаница Срђан Поповић апеловао је данас на одговорне институције да пронађуа одговорне за последње инциденте у Грачаници. Он је поводом покушаја паљења српске заставе код споменика Милошу Обилићу у Грачаници казао да је народ узнемирен  и апеловао на уздржаност.

Након што је пре неколико дана постављан билоборд са симболом ОВК у Кишници на самом улазу у Грачаницу који је дан касније запаљен инциденти су настављени нападом на породицу Трајковић.

Најновији инцидент догодио се синоћ када је група мушкараца покушала да запали српску заставу истакнуту у Грачаници код споменика Милошу Обилићу. Инциденти су изазвали велику забринутост и узнемиреност међу мештанима општине Грачаница а председник ове локалне самоуправе и члан председништва Српске листе данас је са места последњег инцидента апеловао на мир а надлежне органе да одговорне приведу правди.

Председник општине Грачаница  изразио је жаљење и забринутост што нико и даље нема слуха за оно што се дешава у Грачаници. Он је од Међународне заједнице, полиције, амбасада, Кфора затражио да својим кредибилитетом и ауторитетом упозоре све који покушавају да наруше мир и безбедност на Косову да то не смеју да раде, и да полиција и Кфор морају да повећају своје присуство.

Председник је нагласио да је постоји видео запис који сведочи детаље синоћњег инцидента те да је он предат полицији.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. …