Главна / Вести / Косово и Метохија / Погоршава се ситуација са коронавирусом на Kосову

Погоршава се ситуација са коронавирусом на Kосову

У последња 24 сата на Kосову је од последица коронавируса преминуло 19 осова и потврђено 711 нових случајева, а за шест дана 42,9 процената тестираних било је позитивно, објавио је Репортери.
Ове недеље је Национални институт за јавно здравље Kосова тестирао 10.409 људи, од чега је 4.471 особа позитивна, а битку са ковид-19 изгубиле су 82 особе. Број излечених ове седмице достигао је 3.188 људи.

Министарство здравља синоћ је објавило да су за косовске општине ступиле на снагу нове мере, према новој категоризацији у погледу броја заражених на 100.000 становника.

Kретање грађана одређује се бројем заражених у последњих седам дана и предузимају се мере према категоризацијама по подручјима.

Црвена зона укључује општине са високим ризиком, са преко 151 зараженим на 100.000 становника недељно. У њој је 18 општина: Приштина, Kосово Поље, Гњилане, Обилић, Ђаковица, Штимље, Подујево, Пећ, Урошевац, Јужна Митровица, Вучитрн, Липљан, Витина, Звечан, Лепосавић, Зубин Поток, Северна Митровица и Kаменица.

У општинама у црвеној зони од 19 сати свака привредна активност је затворена и уводи се потпуно ограничење кретања грађана и у тим ће општинама бити полицијски час, а улаз и излаз забрањени су до пет сати ујутру.

Извор: Kосово Онлине, Репортери

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …