Главна / Друштво / Петковић: Исписивање симбола УЧК доказ да је на делу организована акција застрашивања српског становништва на Косову и Метохији

Петковић: Исписивање симбола УЧК доказ да је на делу организована акција застрашивања српског становништва на Косову и Метохији

Исписивање симбола УЧК и префарбан српски назив на саобраћајном знаку за насеље Кишница нова је у низу провокација усмерена против српског становништва у централном делу Косова и Метохије, и то надомак места где је недавно постављен билборд који велича злочине ове терористичке организације, каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Након постављања срамног билборда УЧК у Кишници, у истом насељу организован је напад на породицу Трајковић, да би у Грачаници био покушај паљења српске тробојке и споменика Милошу Обилићу. Ово је четврта у низу провокација српског становништа у овом делу КиМ за свега недељу дана, за коју до сада нико није одговарао.

То доказује да је на делу организована, систематска и континуирана акција застрашивања српског становништва на Косову и Метохији, која не би била могућа без, бар прећутне, политичке подршке и институционалног нереаговања привремених приштинских институција и међународних организација на КиМ, додаје се у саопштењу.

Овакви поступци јасна су порука да Срби нису пожељни на КиМ и да им је безбедност компромитована, посебно након хапшења албанских лидера и почетка суђења у Хагу за почињене злочине тзв. ОВК.

Због тога још једном позивам међународну заједницу, посебно оне чији је то задатак и одговорност на КиМ, да обезбеди безбедност и сигурност за све Србе на Косову и Метохији и да овакве инциденте најoзбиљније схвати пре него што прерасту у још озбиљније проблеме.

Користим прилику да позовем и Србе у покрајини да остану мирни и сложни, да на провокације не одговарају, јер то управо и јесте циљ оваквих акција. А Србија ће знати и моћи да их заштити, уколико то они, чији је то посао на КиМ, не буду умели или желели.

Извор: Саопштење, Канцеларија за КиМ

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …