Главна / Вести / Косово и Метохија / Радио Kосовска Митровица прославља 38.рођендан; Негујемо културу говора и професионалношћу чувамо слушалачку публику

Радио Kосовска Митровица прославља 38.рођендан; Негујемо културу говора и професионалношћу чувамо слушалачку публику

Радио Kосовска Митровица обележава 38 година постојања и успешног рада.

Одговорност, објективност и професионализам одлика је запослених у овом колективу, али и стална жеља да образује и афирмише младе људе, који постају добри новинари. Садашња структура новинара, водитеља и техничког особља се труди да музички и информативни, као и забавни програм подигну на виши ниво. У жељи да прошире слушаност и домет својих вести, новинари Радио Kосовске Митровице своје информације пласирају и путем сајта, али и преко друштвених мрежа.
Задржати слушаност радија данас није лако, али обавеза и поштовање слушалачке публике за наш радио је приоритет, а да веза, навика и љубав према овом најстаријем радију у региону постоји, показују анализе, истраживања, бројна признања на званичним такмичењима, заслуге за залагање у новинарском послу, али и признање слушалаца – најбољих критичара.

Радио је почео са радом 23. новембра, 1982. године. Од регионалног радија који је пословао у оквиру локалне самоуправе, до времена када је постао пословна јединица Првог програма Радио Београда у систему РТС- а, па до пословања у мрежи пословних јединица ”Мреже-Мост”, радио је имао увек функцију истинитог и објективног извештавања.

Kада говоре о радију “радијски људи”говоре о љубави. Говоре о топлини , ненаметљивости, снази реченог и огромној дубини тишине која нигде није тако гласна као у етру, када заборавите шта је требало рећи. Радио веза са слушаоцем је магија, кажу радијски новинари и громко и јасно поричују – радио никада неће пропасти!!!

Да будете увек ту, да знамо да нас слушате и волите, да знамо да сте део публике која зна шта су праве вредности, да уз нас негујете језик, чувате културу и слушате најбољу музику!!!!!
То вам данас прослављајући 38. рођендан од срца жели Радио Kосовска Митровица !

Извор: Радио Kосовска Митровица

Check Also

Срби на КиМ још пописују штету од поплава – има и породица које после бујица немају где

Недавне поплаве на Косову и Метохији оштетиле су на стотине кућа и домаћинстава. У српским …