Главна / Вести / Косово и Метохија / Делегације Града Београда и Косовске Митровице обишле Радио Косовска Митровица

Делегације Града Београда и Косовске Митровице обишле Радио Косовска Митровица

Представници Града Београда, предвођени Марком Попадићем, директором “Градске чистоће” Београда и града Косовска Митровица предвођени председником Привременог органа општине Косовска Митровица обишли су Радио Косовска Митровица поводом Дана Радија и 38. рођендана.

Желим да честитам Дан града свим Митровчанима и вашој медијској кући и надам се да ћете наставити у наредном периоду још боље да функционишете, рекао је овом приликом представник града Београда, директор ЈКП “Градска чистоћа” Марко Попадић.

“Лепо је данас бити у Косовској Митровици као и увек до сада. Данас је делегација града Београда предвођена господином Гораном Весићем, замеником градоначелника града Београда требало да обиђе Косовску Митровицу. Нажалост, господину Весићу су забранили улазак на територију наше јужне српске покрајине. Ја сам дошао испред града Београда, обишао пројекте које финансира град Београд, обишли смо зграду за расељене и то је друга зграда коју Београд финансира. Радови ће бити завршени за Српску Нову годину и усељење, то је 20 станова за најугроженије, који до сада нису имали свој кров над главом. Претходна зграда је завршена, ја верујем да неће се стати на овоме.  Верујем да ће то бити само почетак таквих И сличних пројеката које ће град Београд реализовати овде”, каже Попадић.

Напоменуо је да је ЈКП “Градска чистоћа” Београда уступило пар возила за одношење комуналног отпада, чишћење снега и прање улица ЈКП “Стандард” у Косовској Митровици. “Много лепих ствари и пројеката смо започели у претходном периоду, што нас обавезује да наставимо истим темпом и што више помажемо. И деца Косовске Митровице имају право на нормалан живот и надамо се суживот са нашим комшијама овде”.

Председник Привременог органа оп[тине Косовска Митровица Александар Спирић грађанима Косовске Митровице упутио је честитке поводом Дана Општине и Радију Косовска Митровица, руководству и запосленима, који су, како каже, на одговоран и професионалан начин, на битним и важним локацијама свакодневно и прате све важно за српску јавност.

“Када је у питању град Београд данас је требало да уследи и чин потписивања Повеље о братимљењу, али то ништа не ускраћује, нити умањује све оно што је град Београд до сада чинио и што чини за Косовску Митровицу”, рекао је Спирић.

Као најзначајнији пројекат наводи збрињавање људи који су остали без крова над главом.

“Закуцали смо на врата заменика градоначелника Београда Горана Весића који је прихватио да помогне и дао максималну подршку. Значај Београда се огледа и без инфраструктурне подршке. Београд је за нас кључни град и он је трајна и нераскидива веза са Србијом. Без обрзира на ситуацију на прелазима, чин повезивања је нераскидив. Нико нас не може одвојити, нити ускратити братску љубав која је видљива, кроз наш идентитет, културно стваралаштво. И оно што је најважније очување ћирилице, као што Часлав Милисављевић, дугогодишњи руководилац Радио Косовске Митровице каже, а овде се огледају обриси његовог рада кроз пано ” Не газимо ћиирилицу”.

Истакао је да се сложно, тимски и заједнички мора градити боља будућност, боља Србија и боља Косовска Митровица. “То је мисија свих на који смо на позицијама, јер све се то огледа кроз озбиљну и одговорну политику председника Александра Вучића који улаже максималне напоре за мир и стабилизацију, и пре свега на слогу и српско јединство које је у сваком тренутку најпотребније. Ми за Косовску Митровицу можемо да кажемо у данима који су пред нама јединство мора да буде исказано у максималној мери. Јединство је преко потребно, и сами сте сведоци ужасних притисака који долазе на разне начине и време је да сви ујединимо”.

Честитке је упутио и Милан Радојевић, кандидат за градоначелника Северне Митровице који је поручио да ће дати све од себе, и да ће тимским радом сви заједно, сложно и јединствено покушати да унапреде и вратие Митровицу тамо где јој је и место. “Претходних година наши суграђани су сведоци великих инфаструктурних улагања, великих промена. Безбедносни је изазов и за Косовску Митровицу и за наш народ на Косову, увек су постојали, надам се да ће их бити мање у будућности, Поред безбедносних изазова, ми морамо улагати у будућност, морамо улагати у наше најмлађе . Данас је Митровица јак Универзитетски центар на чијој територији се налази седам факултета, што је огромно богатство и предност. Наставићемо где смо стали, улагаћемо максимално за побољшање услова живота свих наших грађана. Немам дилему да ћемо и даље имати подшрку наших пријатеља из града Београда који су и данас са нама, а верујем да ће бити и убудуће, али да ћемо и даље имати као и до сада безрезервну подршку председника Александра Вучића, Владе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, да сви заједно учинимо овај град много лепшим него што је данас”, рекао је Радојевић.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Беживотно тело пронађено поред пута на северу КиМ, потрага за возачем осумњиченим да је изазвао несрећу

На магистралном путу код Лешка пронађено је беживотно тело особе, која је највероватније страдала од …