Главна / Вести / Србија / Брнабић са амбасадором Ђурићем о спољнополитичким приоритетима

Брнабић са амбасадором Ђурићем о спољнополитичким приоритетима

Новоименовани амбасадор Србије у САД Марко Ђурић састао се данас, у оквиру завршних припрема за одлазак у Вашингтон, са председницом Владе Србије Аном Брнабић, од које је, како наводи, добио корисне сугестије по питању могућег правца деловања на унапређењу српско-америчких односа.

Ђурић је на свом Инстграм профилу, уз фотографије са састанка, објавио да је са председницом владе разговара о спољнополитичким приоритетима Србије, и да је постигнута пуна сагласност о томе да су бољи политички и економски односи Србије и САД од кључног значаја за нашу земљу.

“Од председнице владе добио сам и неке конкретне и драгоцене сугестије, када је реч о могућим правцима деловања на унапређењу српско-америчких односа. Сложили смо се да Србија, као политички и географски епицентар региона, не може у пуној мери остварити своје спољнополитичке и економске циљеве без квалитетније и динамичније сарадње са САД”, навео је Ђурић.

Доскорашњи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић именован је 8. октобра за амбасадора Србије у САД, а агреман је добио у рекордно кратком року непуних месец дана по именовању.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Придике Ђорђевића о одбрани КиМ врхунац бешчашћа

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да су придике председника покрета “Ослобођење” …