Главна / Вести / Србија / Кон: У Београду успоравање вируса, онлајн настава на 7 дана

Кон: У Београду успоравање вируса, онлајн настава на 7 дана

Члан медицинског дела Кризног штаба Предраг Кон оценио је данас да је у Београду долази до успоравања вируса који се “прелио” у Војводину, Централну и Јужну Источну Србију па и на Косово.

За ТВ Прва он је рекао да је то сада природни ток, а да ће се резултати увођења оштријих мера, пошто је прошло је само недељу дана, тек видети.

Рекао је да је састанак кризног штаба који ће бити одржан у 13 сати прилика да се донесу одлуке које је медицински део тог тела писмено предложио још 20. новембра.

“Не говоримо о престанку рада школа, него свега недељу дана преласка на онлине наставу, краткотрајно, ништа друго”, рекао је он.

Додао је да се приближава општем схватању идеја да зимски распуст буде нешто раније како би се избегла интерференција ковида и грипа, односно како би се направио размак јер грип тек треба да стигне.

Додао је да ће се на седници кризног штаба разговарати и о низу актуелних проблема у вези са установама и капацитетом за прихват болесника, као и да ће се директно разговарати о даљим потезима, те о планирању вакцинације, које полако постаје све ближа.

“Прилика је да чујемо каква је реализација уведених мера, и да направимо процену ситуације”, рекао је Кон.

Додао је да је неке мере по предлогу здравственог дела кризног штаба требало реализовати и раније, а као пример навео озбиљне резултате које су неке земље већ постигле увођењем рестриктивних мера.

Кон је још једном оценио да не постоји никакво такмичење са регионом и додао да ће прави показатељи доћи тек касније.

“У збивању се прати оно што се добија као регистрација. Не бих то поредио са регионом”, рекао је он.

Оценио је да је математички јасно да ће још расти број умрлих од ковида, као и да дневни број може да досегне и троцифрен број.

“Треба радити да се активност вируса успори што више. Тако обезбедити да преживи и здравствени систем и ми сви све ово”, рекао је он.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић: Имамо слику о могућим учесницима у убиству Ивановића

Држава Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство …