Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоти: Не дајем оставку, изабраћемо председника или идемо на изборе

Хоти: Не дајем оставку, изабраћемо председника или идемо на изборе

Kосовски премијер Авдулах Хоти демантовао је медијске наводе да ће поднети оставку, напоменувши да је његов став јасан по питању новог председника, а то је или заједнички договор око кандидата или излазак на изборе.
“Информације које круже по медијима о мојој оставци су неистините. Својим радом сам доказао спремност и посвећеност решавању свих питања, уклањајући блокаду и са комплексних процеса, као што је била одлука о настављању дијалога са принципима и постизање споразума у Вашингтону, састављање хитног пакета о економском опоравку, као и успостављање конкретних мера за управљање пандемијом”, написао је Хоти на друштвеној мрежи Фејсбук.

Kада је реч о остваци Хашима Тачија и избору новог председника, Хоти је поновио свој став о једине две опције које су могуће.

“Јасно сам ставио до знања да парламентарне партије имају две опције, да пронађу решење за питање председника или да се договоре око датума за одржавање избора. Али, никако ни у једном контексту нисам споменуо моју оставку као опцију”, написао је Хоти.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Више од 5.000 грађана са Косова вакцинисано у ДЗ Куршумлија

Дом здравља у Куршумлији последњих дана бележи пораст броја прегледа пацијената са симптомима ковида, а …