Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Министарства за заједнице и повратак посетили станаре Павиљона ”Е”

Представници Министарства за заједнице и повратак посетили станаре Павиљона ”Е”

У делу Павиљона ”Е” који се налази преко пута универзитетске Библиотеке у Приштини, где живи петнаест породица синоћ око поноћи избио је пожар. Пожар је избио близу стана покојне Драгиње Стаменковић, а изгорела је шупа у којој су станари неколико стана одлагали ствари. Станари кажу да је само захваљујући брзој интервенцији Ватрогасне службе спречена већа штета.

Представници Министарства за заједнице и повратак су рано јутрос посетили станаре и разговарали са времешном Лепосавом Стојановић која ту живи и осталим станарима, како би се информисали о пожару који је избио претходне вечери. На лицу места је затечена и полицијска патрола, која је вршила увиђај.

У јавности се задњих дана доста говорило о породицама Павиљона ”Е” који ту живе од 1973. године на основу одлуке тадашњих власти, а који су недавно добили одлуку Града Приштине о исељењу из својих станова до 1. децембра како би на том месту била изграђен подземни паркинг простор. Министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, у сарадњи са градоначелником Приштине, Шпенд Ахметијем ради на проналажењу трајног решења са којим би ове породице биле сагласне.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …